Başarılı öğrencinin 10 özelliği

Başarılı öğrencinin 10 özelliği
Hem okulda hem de lise ve üniversite sınavlarında başarıyı yakalayan öğrencilerin sırrı ne? İstediği hedefleri tutturmak isteyen başarılı öğrencilerin özelliklerini sizin için araştırdık.

BAŞARILI ÖĞRENCİNİN ÖZELLİKLERİ

1Amaçlarını belirlemiştir
2Zamanı verimli kullanır
3Günü gününe çalışmayı alışkanlık haline getirir
4Düzenli ve planlı ders çalışır
5Bir konuyu öğrenmeden diğer konuya geçmez
6Tekrar yapmanın zaman kaybı olmadığını bilir
7Anlamadığını sormanın bir erdem olduğunu kabul eder
8Not almayı ve soru çözmeyi zaman kaybı olarak görmez
9‘Ben bu konuyu öğrenemem’ demez
10‘Bu konuyu nasıl öğrenebilirim’ sorusunu kendisine sorar

Eğitim yılı gecikmeli de olsa başladı. İlk, orta ve lise kademelerinde eğitim gören 18 milyon öğrenci en iyi okullara yerleşebilmek için vargücüyle çalışıyor. Okul, dershane ve ev üçgeninde derslerine çalışan öğrencilerin başarılı olması için birçok formül var.
 
DERS ÇALIŞMAYI ZEVKLİ HALE GETİRİN!
Başarılı olmak için öncelikle yapılması gereken ders çalışmayı alışkanlık haline getirmek. Bunun için de dersten zevk almayı bilmek gerekiyor. FEM Dershaneleri Rehberlik Uzmanı Faruk Ardıç, “Ders zorunlu bir görev olarak algılanırsa, bir an önce bitirilmesi gereken dakikalar olarak düşünülür. Bunun için önce ‘Neden ders çalışmak gerekir’ sorusuna cevap verin” diyor. Bunun için de çalışmanın inanç ve alışkanlığa dönüştürülmesini öneriyor. Derslerle ilgili, ‘sıkıcı’, ‘eğlenceli değil’ ve ‘mecburiyet’ gibi zihinde yerleşen genellemelerin kaldırılması gerekiyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.