Başarılı öğrenciyi başarılı öğretmen yetiştirir

Başarılı öğrenciyi başarılı öğretmen yetiştirir
Eski günlerden farklı olarak öğretmen sınıfın tek “bilen” kişisi değil artık.
Günümüzde bilgiye erişim çok kolay ve öğretmenin ağzından çıkanı sorgulayabilen ve bilgiyi avucunun içinde tutan bir nesil var. Değişen öğrenci profilini ve koşullarını doğru yönetebilmek, başarılı öğretmenler sayesinde oluyor. Bu yüzden öğrencilerine kendilerini değerli hissettiren öğretmenler okuldaki başarıyı da arttırıyor. Bu yüzden öğretmenler mesleklerine değer katmak, öğrencilerine daha faydalı olabilmek için koçluk eğitimi alıyor.
 
Potansiyelini farketmeli
 
Koç Eğitmeni ve Profesyonel Koç Neslihan Erdoğdu, koçluk eğitimlerinin öğretmenlerin öğrencilere yaklaşımlarını değiştirdiğini ve öğrencilerin kendini değerli hissetmesini sağladığını söylüyor. “Her bireyi, eşsiz ve değerli kabul eden koçluk felsefesi, potansiyel için farkındalığa ihtiyaç duyan öğrencilerin potansiyelini açığa çıkartıyor” diyen Erdoğdu’ya göre koçluk, eğitim kalitesini arttırıyor, akademik başarıyı sağlıyor ve aile-okul işbirliğiyle birlikte nitelikli eğitimcilerin sayısını arttırıyor. 

Öğretmenlik çözüm odaklı bir liderliktir

Koçluk eğitimiyle öğretmenlerin öğrenciye, veliye, kendilerine ve hayata olan bakış açılarının değiştiğini belirten Neslihan Erdoğdu, şöyle konuşuyor: “Bir biçimde bugüne kadar bildikleri, öğrendikleri konular ve deneyimleri dönüşüyor, tüm bilgi ve deneyimleriyle bambaşka bakmaya ve davranmaya başlıyorlar. Daha somut olarak ise eleştiren, yargılayan değil pozitif tutumla değişim sağlayan, esnek, hoşgörülü, proaktif, işbirlikçi, çözüm odaklı ve daha değişime açık oluyorlar. Bu öğretmenler, çözüm odaklı bir lider haline geliyor, sınıfta işbirlikçi bir öğrenme ortamı oluşturabiliyorlar.”

Koçluk eğitimi nedir?

Koçluk eğitimi almak bir öğretmenin mesleki kimliğini güçlendiriyor ve özellikle işe alımlarda bir kriter olarak değerlendirilebiliyor. Günümüzde bazı okulların işe alımlarda özellikle dikkat ettiği koçluk eğitiminin ilerleyen zamanlarda öneminin artması öngörülüyor. Alınan eğitimlerin ve eğitim kurumlarının dikkatle seçilmesi gerekiyor. Koçluk, sertifika alınarak elde edilecek bir fark değil; deneyimsel ve içselleştirilmesi gereken bir beceridir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.