Batağa saplanmak deyiminin anlamı nedir

Batağa saplanmak deyiminin anlamı nedir
Batağa saplanmak deyiminin anlamı nedir, deyimleri birer cümlede kullanınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İçinden çıkılması güç bir durumda olmak. İnsanlar bazı zamanlar birtakım durumdan içerisine girer ve çıkış yolu bulamaz. Farklı çareler üretmeye çalışsa bile hiçbiri çıkış yoluna doğru gitmez. İşte böyle durumlarda ise batağa saplanmak deyimi kullanılmaktadır. Bunu bir örnekle açıklamak gerekirse;

  • "İki aydır iş bulamadım, kendimi batağa saplanmış gibi hissediyorum."
  • "Maddi açıdan batağa saplandım."
  • ‘’Ağrılarım konusunda hiçbir şey yapamadım, resmen batağa saplanmış hissediyorum.’’

Bu şekilde pek çok farklı cümle içerisinde batağa saplanmak deyimi ne kullanmak mümkündür.

Hayatta bazen birçok zorluk içerisine girilir ve bu zorluklar bazı zamanlar en dibe kadar gidebilir. Böyle durumlarda ise çözüm üretmek çok zor hale gelir ve seçenekler de neredeyse biter. Böyle zamanlarda kişi kendini batağa saplanmış ve çare bulamaz bir halde hisseder. O yüzden de bir duygu ya da durumu belirtmek amaçlı kullanılan deyimler kapsamında, batağa saplanmak deyimi kullanılır.

107
759
787
180
172
81
326
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.