Bayrak törenlerinde nasıl davranmalıyız

Bayrak törenlerinde nasıl davranmalıyız
Bayrak törenlerinde nasıl davranmalıyız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bayrak töreni okula gittiğimiz zaman çok önemlidir. Bayrak töreni nasıl yapılır ve nelere dikkat etmemiz gerekiyor şimdi bunlara bakalım.

  • Öncelikle sıraya girmeliyiz ve sırayı bozmamalıyız.
  • Bayrak töreninde iki elimiz yanında olacak şekilde hazır ola geçeriz.
  • İstiklal Marşımızı söylerken öğretmenimize uymalıyız.
  • Bayrak töreni ve İstiklal Marşı başlayıp bitene kadar sıramızı kesinlikle bozmamalıyız.

1) Öncelikle sıraya girmeliyiz ve sırayı bozmamalıyız. Sıraya girerken ise onu kendi sınıfımız içerisinde yapmalıyız. Bu konuda öğretmenlerimiz bize yardımcı olur. Böylece boy sırasına göre düzgün bir şekilde sınıfımız ile sıraya gireriz.

2) Bayrak töreninde iki elimiz yanında olacak şekilde hazır ola geçeriz. Yani hareket etmeden dururuz. Bayrak töreni gerçekleşmeye başladığında ve İstiklal Marşımız okunmaya başladığında, mutlaka hareket etmeden durmamız gerekmektedir. Eğer kıpırdamazsak ve hareketsiz bir şekilde durursak, o zaman ülkemizin bayrağına ve İstiklal Marşına saygı duymuş oluruz.

3) İstiklal Marşımızı söylerken öğretmenimize uymalıyız. Ayrıca İstiklal Marşımızı hep bir ağızdan söylemeli ve bunu coşku içinde yapmalıyız. Özellikle farklı sesler çıkmaması ve düzenin bozulmaması için, mutlaka arkadaşlarımız ve öğretmenlerimiz ile beraber aynı anda İstiklal Marşı'nı söylemeye dikkat etmeliyiz.

4) Bayrak töreni ve İstiklal Marşı başlayıp bitene kadar sıramızı kesinlikle bozmamalıyız. Öğretmenimizin söylediklerine dikkatli şekilde uymalıyız. Elimizi ve kolumuzu oynatmadan hareketsiz bir şekilde durmalıyız. Bayrak töreni ve İstiklal Marşı bittikten sonra öğretmenlerimizin uyarısı ile hareket edebiliriz.

50
41
150
4
2
44
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.