Bedir Savaşı sonrasında esirlerin Müslümanlara okuma yazma öğretmeleri karşılığında serbest bırakılması nelere kanıt olarak

Bedir Savaşı sonrasında esirlerin Müslümanlara okuma yazma öğretmeleri karşılığında serbest bırakılması nelere kanıt olarak
Bedir Savaşı sonrasında esirlerin Müslümanlara okuma-yazma öğretmeleri karşılığında serbest bırakılmasının sebebi ne olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bedir Savaşı, Müslümanlar ile Müşrikler arasında gerçekleşen ilk ciddi savaştır. Müslümanların üstünlüğü ile sona ermiştir. Müşrikler esir düşmüşlerdir. Bedir, su kuyularının olduğu bir alandır. Mekke’de o alanda ilk savaş gerçekleşmiştir.

Bedir Savaşı’nda ele geçirilen esirler, Müslümanlara okuma – yazma öğretmeleri karşılığında serbest bırakılmıştır. Bu da Peygamber (a.s.)’ın eğitime verdiği önemi göstermektedir. Eğitim, medeniyetin oluşmasında temel taşı oluşturmaktadır. Bu nedenle eğitimle bir erdem kazanma yoluna girilerek İslam’ın ilerlemesi ve yükselmesi amaçlanmıştır. Toplumun bilgi seviyesinin artması ve Kuranı Kerim’in daha iyi hazmedilmesi amaçlanmıştır.

Bedir Savaşı, İslam tarihinin en önemli ve en büyük savaşıdır. İslam’ın yayılmasının önündeki engellerin kalkması bakımından Bedir Savaşı ve savaşta yapılan fedakarlıklar tarihi ve dini yaşayış anlayışını temelden yapılandırmıştır. Bu durum Kur’an-ı Kerim’de de anlatılmaktadır.

Bedir Savaşı sonrasında esir düşenler olmuştur. Bu esirlerin arasında da okuma yazma bilen bilgili kişiler bulunmaktaydı. On Müslümana okuma yazma öğretme şartıyla azledilme hakkı tanınan esirler olmuştur. Bunun nedeni, İslam’ı kabul eden Müslümanların bilgiye aç, öğrenmeye muhtaç olması, cahil kalmaması, gelişmeyi sürdürebilmesi içindir. Böylece Müslümanlar geri kalmaktan da kurtulmuştur. İslam’ın bilgiye ve bilgi sahibine verdiği önemi gösterir.

138
7
108
8
56
7
140
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.