Beş vakit namazın rekât sayıları nedir

Beş vakit namazın rekât sayıları nedir
5 vakit namaz tablosu, namazlar kaç rekat, sırasıyla vakit namazlarının rekat sayıları, yukarıdaki tabloya beş vakit namazın rekât sayılarını yazınız detaylar haberimizde...

Dinin direği namazın toplamda kaç vakit olduğu konusu sık sık karşımıza çıkıyor. Vakit namazlarının toplam rekat sayısı ve hangi vakitlerde kaç rekat kılınması gerektiği oldukça önemli bir konudur. Günde beş vakit namaz kılmanın farz olduğu tüm Müslümanlarca bilinmektedir. Fakat ayrıntılı olarak bilmek ve uygulamak çok daha nemli bir konudur.

Günde beş vakit namaz kılınır. Bunlar sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazlarıdır. Namazların rekat sayıları ise şu şekildedir.

Sabah namazı rekat sayıları, sabah namazı güneşin doğu işe imsak vakti arasındaki süre içinde kılınır. 4 rekattır. Sırası ile 2 sünnet, 2 farz.
Öğle namazı rekat sayıları, öğle namazı öğle vaktinde kılınır. Ancak günlerin uzaması ve kısalması ile alakalı olarak her zaman aynı dakikada kılınmaz.
10 rekattır. Sırası ile, 4 ilk sünnet 4 farz ve 2 son sünnet.
İkindi namazı rekat sayıları, İkindi namazı öğle namazının bitiş zamanından sonra kılınabiliyor. Ancak bitişinin ilk 45 dakikasında kılınması tavsiye edilmiyor. Ezandan sonra kılınması daha doğru olarak kabul ediliyor. 8 rekattır. Sırası ile, 4 sünnet, 4 farz.
Akşam namazı rekat sayıları, Güneşin tamamen batması ile akşam namazı vakti başlar. 5 rekattır. Sırası ile, 3 farz, 2 sünnet
Yatsı Namazı Rekat Sayıları, Akşam namazından sonra yatsı ezanıyla kılınır. 10 rekattır ve ek olarak 3 rekat vitr namazı vardır. Bunlar sırası ile 4 ilk sünnet, 4 farz, 2 son sünnet ve 3 vitr.

Beş Vakit
Namaz
İlk
Sünnet
FarzSon
Sünnet
VitirToplam
Sabah namazı224
Öğle namazı44210
İkindi namazı448
Akşam namazı325
Yatsı ve vitir namazı442313

16
2
15
2
1
1
10
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.