Namazın hazırlık şartları nelerdir ve anlamları nedir

Namazın hazırlık şartları nelerdir ve anlamları nedir
Namaza başlamadan yerine getirmemiz gereken şartlar, namazın hazırlık şartları nelerdir ve anlamları hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Namaza hazırlık şartlarının ilki, abdest almaktır. Yaşadığımız yerde su yoksa veya zorunluluk nedeniyle suyun kullanılamaması hâlinde teyemmüm alınması gerekir. İkinci olarak, elbiselerimizin ve namaz kılacağımız yerin temiz olması gelir. Üçüncüsü, namazda bedenimizin örtülmesi gereken yerlerin örtülmesidir. Dördüncü şart kılacağımız namazın vaktinin girmesi gerekir. Namaz vaktinin geldiği ezanlarla duyurulur. Sonrasında dünyanın neresinde bulunursak bulunalım Mekke’de bulunan Kâbe’ye doğru yönelmek şarttır. Son olarak eda edeceğimiz namaz için niyet etme şartını yerine getirdiğimizde artık Yüce Allah’ın (c.c.) huzuruna çıkmak için hazırız demektir. Bu hazırlıklar yerine getirilmeden namaza başlayamayız.

Namazın hazırlık şartları

1. Hadesten Tahâret Abdest veya gerekirse gusül almak.
2. Necâsetten Tahâret Namaz kılınan yeri ve elbiseyi temiz tutmak.
3. Setr-i Avret Namazda örtülmesi gereken yerleri örtmek.

4. İstikbâl-i Kıble Kâbe’nin bulunduğu yöne doğru dönmek.
5. Vakit Kılınacak namazın vaktine ulaşmak.
6. Niyet Kılınacak namaz için niyet etmek

2
0
5
1
4
4
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.