Besinlerimiz

Besinlerimiz
Besinlerimiz, beslenme nedir, beslenirken çeşitli besinleri almamız neden önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Canlıların yaşamlarını devam ettirebilmeleri için beslenmeleri gerekmektedir. Canlılar, besinlerle birlikte vücutları için gerekli olan yapıcı, onarıcı, düzenleyici ve enerji verici maddeleri alırlar. Canlıların hayati faaliyetlerini devam ettirebilmeleri için tüm besin çeşitlerine ihtiyaçları vardır.
Yaptığımız etkinlikten de anlaşıldığı gibi yaşamak için beslenmemiz gerekir. Beslenirken çeşitli besinleri almamız önemlidir. 

Et, süt gibi besin maddelerinin içeriklerinde vücudumuzun büyümesini ve gelişmesini sağlayan yararlı maddeler bulunur.

Zeytin, ceviz gibi besin maddelerinin içeriklerinde vücudumuzun enerji ihtiyacını karşılayan maddeler bol miktarda bulunur.

Su, vücudumuzda kan dâhil birçok yapıya katılarak bu yapıların işlevlerini yerine getirmesine yardımcı olur.

Makarna, ekmek gibi nişasta içeren besinlerde yaşamsal faaliyetlerin devamı için gerekli enerjiyi veren besin içerikleri bulunur.

Meyve ve sebzelerin içeriklerinde, hastalandığımızda çabuk ve kolayca iyileşmemizi sağlayacak, bizi güçlü yapacak maddeler bulunur.

Besinlerin bazıları tatlı, bazıları ekşi, bazıları ise acıdır. Besinlerin tatlarının yanında elde edildikleri kaynaklar da
farklı olabilir. Yandaki fotoğrafta görülen besin maddelerini inceleyelim. Severek tükettiğimiz bütün sebze ve meyveler bitkisel; et, tavuk, balık, süt, yumurta gibi besinler ise hayvansal besinlerdir. Bizler de bitkisel ve hayvansal besinlere örnekler verelim. 

Kaynak:Eğitim Sistem

1
2
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.