Bilgeliği arayan kişi ile bilge kişi arasındaki fark nedir

Bilgeliği arayan kişi ile bilge kişi arasındaki fark nedir
Bilgeliği arayan kişi ile bilge kişi arasındaki fark nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bilgelik var olan bilginin yararlı kullanıma sunulmasını amaçlamaktır. Bilgelikte yeni bir şeyler öğrenme amacından çok var olanı sunmak vardır.

Bilgeliği aramak ise felsefenin temelindeki yunanca philosophia kelimesindeki "bilgelik sevgisi" kavramından gelir ve bilgiyi aramaktan mutlu olmak ve daimi yeni bilgiler arayışında olmaktır.

Bilge olan kişi ile bilgeliği arayan kişi arasındaki fark: Bilge kişi bilginin peşindedir hiç durmayan bir arayıştır hala hiçbir şey bilmediğini düşünür. Bilgeliği arayan kişi ise kendini bilgiye sahip olacağını sanır fakat bilgi sahip olunacak birşeye değildir. Çünkü her yeni an yeni birşey öğrenmek veya öğrendiğimizin yanlış olduğunu anlamak mümkündür.

Kısaca bilge olan kişi bilginin peşindeyken, bilgeliği arayan kişi bilgelik peşindedir. Ama herşeyi bilen insan yoktur. Bilgisinin yetersiz olduğunu düşünerek sürekli yeni bilgiler aramaya çalışan bilge insanlar vardır.

440
676
1665
243
188
162
558
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.