Bilginin korunması, bilginin yaygınlaştırılması ve bilginin aktarılması ifadelerden ne anladığınızı yazınız

Bilginin korunması, bilginin yaygınlaştırılması ve bilginin aktarılması ifadelerden ne anladığınızı yazınız
Bilginin korunması, bilginin yaygınlaştırılması ve bilginin aktarılması nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bilginin korunması, bilginin yeni nesiller için doğru bir şekilde yayılmasıdır. eğer bilgi yanlış yayılırsa bilgi kirliliği olur ve doğru bilgiler korunmuş olmaz. Eğer bilgi yayılmasa tarihte yok olabilir örnek vereyim, Tarihi bilgiler eğer yayılmasa zaman gittikçe tarihte kaybolacaktır. Buda bilginin korunmaması demektir.

Bilginin aktarılması, örgütsel teoride, bilgi transferi, bilgiyi organizasyonun bir bölümünden diğerine aktarmanın pratik problemidir. Bilgi yönetimi gibi, bilgi aktarımı da bilgiyi organize etmeyi, yaratmayı, yakalamayı veya dağıtmayı ve gelecekteki kullanıcılar için kullanılabilirliğini sağlamayı amaçlar.

Bilginin yaygınlaştırılması : Bilginin ilgili ya da yetkili kişilerce ulaşılabilir ve kullanılabilir durumda olmasıdır.

67
629
728
30
53
17
98
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.