Bilginin sınırları ve doğru bilginin ölçütünün ne olduğunu açıklayınız

Bilginin sınırları ve doğru bilginin ölçütünün ne olduğunu açıklayınız
Bilginin sınırları ve doğru bilginin ölçütünün ne olduğunu açıklayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Bilginin sınırları ve doğru bilginin ölçütünün ne olduğunu açıklayınız.

Ödev cevabı kısaca : Bilginin sınırları, bilginin kaynağına, doğruluğuna ve kapsamına bağlı olarak değişir. Doğru bilginin ölçütleri arasında tutarlılık, kanıtlanabilirlik, uygunluk ve uyumluluk gibi faktörler bulunur. Bu ölçütler, bilginin doğruluğunu belirlemede kullanılır ve bilginin sınırlarını belirler.

Bilginin sınırlarının, doğru gelişimini ve doğruluğunun anlaşılmasını felsefe alanında incelenir. Bilginin sınırlarını, insanın neyi bilebileceği ve bilemeyeceği konuyu ele alır. Doğru bilgiyi düzenlemei ise, ne zaman doğru olduğunu belirlemeye çalışır. Bu kayıt arasında ödeme, ücretlik, tümel uzlaşım, apaçıklık ve yararların gösterilmesii bulunur. Örneğin ölçütüne göre bir ifade, bildirdiği şeyle örtüşüyorsa doğru kabul edilir. Tutarlılık ölçütü ise kayıtların ve bilgilerin birbirini desteklememesi, kayıtlardan uzak olması.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.