Bir toplumun tarih öğrenimine önem vermemesinin sonuçları neler olabilir

Bir toplumun tarih öğrenimine önem vermemesinin sonuçları neler olabilir
Bir toplumun tarih öğrenimine önem vermemesinin sonuçları neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Tarih boyunca yapılan hataların aynısını tekrarlamak, geleceğini planlayamaz. Geçmişten ders alması gerekir. Gerçekten geçmişini, tarihini bilmeyen, geçmişin tecrübelerinden faydalanmayan, tarihi verasetini inkar eden kişilerin akibetinin hiç iyi olmadığını eski vesikalar göstermektedir. Zaten insanlık geçmişi tevarüs etmese, yani geçmişin tecrübeleri üzerine oturmasa bugünkü statüyü yakalaması mümkün değildir.

Geçmişle ilgilenmek bizdeki anlayış gibi, ''gericilik'' veya yaşananları geriye götürmek değil, ölenlerin deneyimlerinden faydalanmaktır. Günü yaşayıp,dünü hatırlamayan ve yarına hazırlık yapmayan milletlerin yolculuğu çok badireli geçmektedir.

Halk arasında; '' Aslını inkar eden haramzadedir '' denir. Ne kadar olumsuzluklar olursa olsun, aslını, kökünü, menşeini,inkar etmek, unutmak veya hor görmek insan tabiatına ve asaletine hiç yakışmayan bir davranıştır . Geçmişiyle ilgilenmeyi '' şanlı tarih hastalığı '' telakki etmek, tarihi olguları dile getirmeyi : hamaset, miadı dolmuş olaylarla vakit geçirmek,dünü hatırlamayı mültecilik, dedesine atasına muhabbetle bakmayı bağnazlık,hele hele geçmişiyle ilgili bilgileri öğrenmeye kalkmayı yobazlık olarak değerlendirmek, kısacası ufolarla gökten indiğini zannetmek herhalde bize mahsus bir anlayış ve zihniyettir.

1240
1840
721
698
738
763
4762
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum