Bir ulaşım aracı olan trenin kültürümüzdeki yeri ile ilgili düşünceleriniz

Bir ulaşım aracı olan trenin kültürümüzdeki yeri ile ilgili düşünceleriniz
Bir ulaşım aracı olan trenin kültürümüzdeki yeri ile ilgili düşüncelerinizi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Tren eskiden geçtiği yerlere canlılık, hareket ve bereket getiren, adına türküler yakılan, sevenleri kavuşturan en önemli ulaşım aracıydı. Eski kara trenlerin yerini günümüzde hızlı trenler almıştır.

Otobüs ve uçak sadece ulaşım aracı iken tren sadece ulaşım aracı değil aynı zamanda bir his ve paylaşım aracıdır. Orada ne aşklar ne ayrılışlar ne ölümler ne kahırlar yaşanmıştır kim bilir? 1950’li yıllarda ülke içinde başlayan göç ve 1960’lı yıllarda Almanya başta olmak üzere yurt dışına yaşanan göçler trenin derin bir ayrılık hissiyatı yaratmasında etkili olmuştur. Kültür Bir nesneyi ya da bir olguyu alıp içselleştirip o milletin değerleriyle bezer ve tren motifine de aynı eylemi uygulamıştır.

1
0
0
0
1
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.