Bir ülkenin birden çok bölge içinde yer almasında hangi özellikleri etkili olabilir

Bir ülkenin birden çok bölge içinde yer almasında hangi özellikleri etkili olabilir
Bir ülkenin birden çok bölge içinde yer almasında hangi özellikleri etkili olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bölgeler oluşturulurken doğal ve beşeri özellikler kullanılır.

Bölge türü ile yapılan çalışmalar küresel ölçekte incelendiğinde coğrafyacılar günümüzde bölgeyi “şekilsel (homojen / tekdüze) ve fonksiyonel olmak üzere iki türe ayırmaktadır. Ancak ülkemizde bölge kavramına yüklenen üçüncü bir anlam daha söz konusudur. Bu da coğrafi bölge kavramıdır.

Ülkelerin doğal ve beşerî özellikleri, ülkenin çeşitli kriterlere  göre oluşturulmuş bölgeler içinde yer almasında belirleyicidir. Bazı doğal ve beşeri bölgeler ülke sınırlarının tamamını kapsamayabilir.
Çünkü çoğu ülkede iklim, bitki örtüsü, yer şekilleri, sanayi, tarım, maden, nüfus ve yerleşme gibi özellikler ülkenin her yerinde aynı özellikte değildir. Bunun yanında uluslararası siyasi, askerî ve ekonomik iş birliği amaçlı oluşturulan beşerî bölge sınırları ülke sınırlarına uyumludur. Birçok ülkenin tamamı ya da bir bölümü çeşitli doğal ve beşerî bölgeler içinde yer alabilir

Kaynak:Eğitim Sistem

3
2
3
3
9
21
19
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.