Bireyleri, teknoloji bağımlısı durumuna getiren etkenler nelerdir

Bireyleri, teknoloji bağımlısı durumuna getiren etkenler nelerdir
Bireyleri, teknoloji bağımlısı durumuna getiren etkenler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Teknoloji bağımlılığı, bilgisayar, internet, video oyunları, televizyon, telefon gibi cihazlara karşı kontrol edilemeyen bir kullanma dürtüsüdür. Gündelik yaşamımızda teknolojik cihazlardan uzaklaşmak elbette ki çok zordur ama ruhsal, bedensel ve sosyal sağlığımızın açısından aşırı şekilde kullanımlarının önüne geçilmelidir.

İnternet teknolojisinin gelişim göstermesi, akıllı telefon ve tablet kullanımının yaygınlaşması bireyleri teknoloji bağımlısı durumuna getiren etkenlerdir.

Teknoloji bağımlılığının çeşitleri vardır. Bu çeşitler şöyle sıralanabilir.

  • oyun bağımlılığı
  • sosyal medya bağımlılığı
  • video bağımlılığı

Teknoloji bağımlılığının sebeplerini ise şöyle sıralayabiliriz. Kişide bağımlılık eğilimi var ise bu durum teknoloji bağımlılığını tetiklemektedir. Örneğin kişide alışveriş bağımlılığı zamanla kendini telefon bağımlılığına dönüştürebilir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.