Bitki hücrelerinde peroksizomların hangi görevleri yürüttüğünü araştırınız

Bitki hücrelerinde peroksizomların hangi görevleri yürüttüğünü araştırınız
Bitki hücrelerinde peroksizomların hangi görevleri yürüttüğünü araştırınız, Hücre organellerinde oluşan bir problemin hücreye olası etkilerinin neler olacağı konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bitki hücrelerin diğer hücrelerden farklı olarak bazı özellikler bulunmaktadır. Bunlar hücrenin şekli ve yapısıyla ilgili olarak meydana gelmektedir. Bitki örtüsü köşelidir. Hücre zarıyla birlikte hücre çeperi bulunur. Ayrıca plastitler de bulunmaktadır. Peroksizomlar, bitki hücresinde metabolik faaliyetlerin sürmesinde etkilidir. Üzerlerinde enzimler taşıyarak metabolik faaliyetlerin sürmesinde etkili olurlar.

Ribozom, mitokondri, kloroplast gibi organellerin çalışmasında görev alırlar. Bu bakımdan protein sentezi, ışık sentezi, besin üretimi gibi faaliyetlerin gerçekleşmesinde görev alırlar. Bitki hücresine has durumların gerçekleşmesinde de görev alırlar. Bu bakımdan peroksizomların varlığı hücresel faaliyetlerin devam etmesinde etkilidir. Bitki hücresinde canlılık faaliyetleri sürer.

Hücre organellerinde oluşan bir problemin hücreye olası etkilerinin neler olacağını tartışınız.

Canlılar hücrelerden meydana gelmektedir. Hücreler üç ana kısımdan oluşmaktadır. Hücreler çekirdek, sitoplazma ve hücre zarından meydana gelir. Bitki hücrelerinde hücre çeperi de bulunur. Hücreler çekirdekli ve çekirdeksiz olarak ikiye ayrılır. Ökaryot hücrelerde çekirdek bulunur. Prokaryot hücrelerde ise çekirdek bulunmaz.

Hücre organellerinden oluşan bir problemin hücreye olası etkileri bulunmaktadır. Ayrıca hücrenin ölmesine kadar ilerleyen aksilikler de meydana gelmektedir. Hücrelerin organelinde meydana gelen hasarlar önemli ve kalıcı hastalıkların yaşanmasına, genlerin zarar görmesine de neden olur. Bu nedenle bu hastalıklar yeni nesillere geçebilir. Hücre sağlığının korunması için beslenme ve spor etkilidir.

3
105
15
56
56
15
105
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.