Bitkilerden elde edilen besinler nelerdir

Bitkilerden elde edilen besinler nelerdir
Bitkilerden elde edilen besinler nelerdir, bitkisel besinler nelerdir, bitkisel kaynaklı besinlere örnekleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Bitkisel besinler, daha çok bağ ve bahçelerde yetiştirilen daha sonra da yiyecek olarak soframıza gelen bitkilerden elde edilen besin çeşitleridir. Lahana, pırasa, buğday, enginar, havuç, biber, patlıcan ile yapılan yemekler bitkisel besinler grubuna girer. Aynı zamanda armut, elma, şeftali, karpuz, muz gibi meyve çeşitleri de bitkisel besinler arasında yer alır. Bitkilerden elde edilerek yapılan tüm yiyecekler bitkisel besin grubuna girer. Bitkiler denildiği zaman hemen hemen her zaman aklımıza tarım ürünleri gelir. Tarım ve topraktan yetişen bütün bitkilerin tamamı bitkisel içeriklidir. Bitkisel ürünler, hayvanlar dışında elde edilen ürünleri gösterir.

Bitkisel kaynaklı besinlere örnekler

Bitkisel besinleri örnek verecek olursak mısır, tahıllar, pirinç, darı, çavdar, arpa, nohut, yulaf, fasulye, bulgur gibi ürünler bitkisel ürünleri gösterilebilir. Kısacası, bitkilerden elde edilerek yapılan tüm yiyecekler bitkisel besin grubunun içine girer. Bitkisel besinler, özellikle de vücuduna dikkat eden ve dikkatli beslenme özen gösteren kişilerin daha çok yöneldiği bir besin grubudur. Aynı zamanda hayvansal besinlere göre daha az yağlı ve daha hafiftir.

28
48
18
4
86
3
138
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.