Bu karar öğretmenleri çok sevindirecek!

Bu karar öğretmenleri çok sevindirecek!
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz, öğrenmetleri çok sevindirecek açıklamalar yaptı.

Zübeyir Yılmaz, Balıkesir Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen ''Yeni eğitim sistemi ve eğitimde yeniden yapılanma'' konulu programda yaptığı konuşmada, 652 sayılı kanun hükmünde kararnameyle getirilen düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Yeni düzenlemeye ilk olarak merkezden başlandığını belirten Yılmaz, ''Milli Eğitim Bakanlığı, ilk neşteri kendisine vurdu'' diye konuştu.

Bundan önce Milli Eğitim Bakanlığı'nda 36 birim olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

''Her birim kendi içinde sadece kendinin önemli olduğunu düşünerek sürekli kendini genişletme ve güçlendirme işleri içerisindeydi. Bu artık öyle bir noktaya gelmişti ki artık milli eğitim çok hantal, idare edilemez bir noktaya doğru gitmişti. Birimler arasında koordine çok zayıftı ve işler çok ağır ilerliyordu. Kararlar geç alınıyor ve uygulaması gecikiyordu. Çünkü çağın gereklerine göre bir yapılanma değildi. Yukarıdan aşağıya çok hiyerarşik bir yapılanma, çok büyük bir yapı 3 bin 500 kişilik bir merkezi yapı düşünün. Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı ilk önce neşteri kendine vurdu. Bu yeniden yapılanma sürecinde 652 sayılı kanun hükmünde kararname ile 36 birim 16 birime indirildi. İkincisi yeni çağın gerektirdiği eğitim uygulamalarında gerekli olan birimler ilave ederek bunu yaptı. Örnek verecek olursak okul kütüphaneleri ve okuma alışkanlığı ile ilgili bir grup oluşturuldu, izleme ve değerlendirme başkanlığında bir grup oluşturuldu.''

Yeni yapılanmayla eğitimcinin görev yeri neresiyse orada görev yapacağını vurgulayan Yılmaz, ''Yeni yapılanmayla birlikte bakanlığımız bir karar aldı. Öğretmen sınıfta olacak. Öğretmenin yeri sınıftır. Dolayısıyla öğretmenlere verilen farklı görevleri iptal ettik. Kendisi A okulunda görevli ama görevi Bakanlıkta veya Milli Eğitim Müdürlüğü'nde biz bunu kaldırdık. Öğretmenler artık sınıflarında öğrencileriyle zaman geçirecek'' ifadelerini kullandı.

Programa, Vali Yardımcısı Selda Dural, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın ve çok sayıda eğitimci katıldı.

Kaynak:

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.