Bugünün küçükleri, yarının büyükleridir kısa açıklaması

Bugünün küçükleri, yarının büyükleridir kısa açıklaması
Atatürk’ün Bugünün küçükleri, yarının büyükleridir sözünü sizlere kısaca açıklayalım.

Atatürk, bu sözüyle şuan yaşamış olan çocukların ileride büyüyeceğini ve ülkenin onlara emanet edileceğini ifade etmiştir. Bu yüzden çocukları iyi yetiştirmeli, ülkenin geleceğinin onların ellerinde olacağını unutmamalıyız.

Atatürk çocuklara çok değer verirdi. Her gitti yerde çocuklara özel ilgi gösterir, okullarda, sınıflarda onlarla birlikte olurdu. Onun: “bugünün küçükleri, yarının büyükleridir.” Sözü bunu en açık şekilde ifade etmektedir. Zira çocukların ileride bizden sonraki kuşaklar olarak bu ülkenin yönetimini teslim edeceğimiz yegâne varlıklarımız olduğu gerçeğini göz önüne alınacak olursa bunun bir toplumun istikbali için ne denli önemli olduğu anlaşılacaktır.

Bu sebeple yeni yetişen kuşakları iyi bir eğitimle ülkemizin geleceğine temel olacak şekilde yetiştirmek anlayışının ne kadar önemli olduğu da bir gerçektir. Bu yüzden çocuk, sadece ailesinin değil aynı zamanda ülkesinin de en önemli varlığı ve meyvesidir. Buradan yola çıkarak diyebiliriz ki çocuğa özen göstermeyen bir ülke yarınlarını bu günden kaybetmiş demektir.

9511
2888
5761
1567
1444
1438
8510
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
36 Yorum