Canlı hücrelerinde meydana gelen hücre bölünmelerinin özellikleri aynı mıdır

Canlı hücrelerinde meydana gelen hücre bölünmelerinin özellikleri aynı mıdır
Canlı hücrelerinde meydana gelen hücre bölünmelerinin özellikleri aynı mıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Canlı hücrelerinde meydana gelen hücre bölünmelerinin özellikleri aynı değildir. Mitoz bölünme vücut hücrelerinde görülür. Kromozom sayısı aynı kalır. Mayoz bölünme üreme hücrelerinde görülür ve kromozom sayısı yarıya düşer. Mitoz bölünmede parça değişimi gerçekleşmez. Mayoz bölünmede ise parça değişimi gerçekleşir. Hücre bölünmesi büyüme, gelişme, onarım ve genetik farklılık için önemlidir.

Hücre bölünmesi vücut hücrelerinde mitoz bölünme şeklinde gerçekleşir ve hücrelerin kromozom sayılarında herhangi bir değişme söz konusu olmaz. Ancak eşey hücrelerinde meydana gelen bölünme, mayoz bölünmedir. Bu bölünme esnasında farklılıklar gözlenmektedir. Bu farklılıklar hücre sayısının yarıya inmesiyle gerçekleşir. 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
7
7
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.