ÇAYKUR 3500 işçi alımı kura çekim sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÇAYKUR 3500 işçi alımı kura çekim sonuçları ne zaman açıklanacak?
ÇAYKUR'un Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun'daki tesislerinde işe alınacak 3 bin 500 mevsimlik işçi için kura çekimlerine ait detaylar ve sonuçlar haberimizde...

ÇAYKUR'un Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun'daki tesislerinde işe alınacak 3 bin 500 mevsimlik işçi için kura çekimlerine ait detaylar ve sonuçlar haberimizde.

ÇAYKUR'un Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun'daki tesislerinde işe alınacak 3 bin 500 mevsimlik işçi için kura çekimi Rize'de kapalı spor salonunda noter huzurunda gerçekleştirildi. Kura çekimine yaklaşık 5bin dolayında insanın katıldığı tahmin ediliyor. Kura çekiminin yöntemi konusunda sıkıntılar olsa da kura çekimi tamamlandı ve sonuçlar kısa sürede kazanan kişilere iletilecek.
Rize 1'inci Noteri Abdullah Özdemir gözetiminde ve Çaykur Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Pınarbaş'ın salonda olduğu anda yapılan kura çekiminde polisin herhangi bir gerilim ve olaya karşılık güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Ses sisteminde yaşanan sorun da salonda bulunanlar tarafından protesto edildi. 

 

Kura çekimi esnasında kura torbası düşerek içinde bulunan numaralar yere döküldü. Bu an salondan alkış ve ıslık sesleri duyuldu. Kura çekimi her numaranın tek tek okunmasıyla tamamlandı.

 

Mevsimlik iş için Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerindeki İşkur İl Müdürlüklerine 10 gün içinde 26 bin 31 kişi başvuru yaptı. 2 bin 375 kişinin işe alınacağı Rize'de başvuru sayısı 16 bin 100, 783 kişinin işe alınacağı Trabzon'da ise 5 bin 192 oldu. 276 kişinin işe alınacağı Artvin'de 3 bin 3, 66 kişinin işe alınacağı Giresun'da da ise bin 736 kişi başvuru yaptı. ÇAYKUR'un Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerindeki fabrikalarında çalışacak 3 bin 500 işçinin 2 bin 370'i en az ilkokul mezunu ve erkek olacak, bu işçiler yaş çay yükleme ve boşaltmada çalışacak. İşçilerden 600'ü meslek ve teknik lise ile yüksek okul mezunu, 180'i mevsimlik Ziraat ve Orman Mühendisi, 350'si de çay eksperi olacak.

 

Sonuçlar önümüzdeki günlerde sisteme aktarılacak. Başvuru durumunu İŞKUR'dan takip edebilirsiniz.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.