Çevremizde gördüğümüz maddeleri gruplandırmak

Çevremizde gördüğümüz maddeleri gruplandırmak
Çevremizde gördüğümüz maddeleri gruplandırmak için bu maddelerin hangi özelliklerinden faydalanabiliriz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çevremizde gördüğümüz maddeleri gruplandırmak için ilk olarak onların fiziksel özelliklerini dikkate alırız. Gruplandırmanın en doğru ve en kolay yolu ise 3 ana grup olan katı, sıvı ve gaz olarak gruplandırma yapmaktır. Katı maddeler, çevremizde gördüğümüz sert yapılı maddelerdir. Bunların bir şekli vardır. Sıvı maddeler ise çevremizde gördüğümüz akışkan yapılı maddelerdir. Su, bal sıvı maddelere birer örnektir. Gaz ise çevremizde göremediğimiz ama varlığını hissettiğimiz yine akışkan bir maddedir. Soluduğumuz hava bir gazdır.

Maddelerin bazı özellikleri bulunmaktadır. Bu özellikler maddelerin hallerine ve diğer fiziksel özelliklerine göre değişmektedir. Çevremizde gördüğümüz maddeleri gruplandırmak söz konusu olmaktadır. Bu da maddelerin özelliklerine göre değişmektedir.

Maddelerin, sert, yumuşak, esnek, kalın, ince, kırılgan özelliklerine göre gruplandırıldığı da bilinmektedir. Bununla beraber maddelerin halleri de sınıflandırılmalarında etkili olmaktadır. Katı, sıvı ve gaz haldeki maddeleri bu hallerine göre gruplandırmak daha kolay olmaktadır. Bazı maddeler oda sıcaklığında sıvı, gaz ya da katı olabilirler. Katı maddeler sert, yumuşak, esnek olurken sıvı ve gaz maddeler daha çok akışkan özellikler göstermektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

260
225
13
5
6
9
120
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum