Çevrenizde sizden başka hangi canlılar yaşamaktadır

Çevrenizde sizden başka hangi canlılar yaşamaktadır
Çevrenizde sizden başka hangi canlılar yaşamaktadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Doğada milyonlarca canlı türü vardır. Bu canlıların bir bölümü karada bir bölümü deniz ve tatlı sularda yaşar. Canlılar dünyası bitkiler ve hayvanlar olmak üzere iki büyük gruptan meydana gelmiştir. İnsanlar çevresindeki canlı varlıklardan yararlanabilmek için onları incelemek ve araştırmak gereği duymuştur. Bu nedenle hayvanlar ve bitkiler dünyası insanlar için bir araştırma konusu olmuştur. Televizyonlarda izlediğimiz bazı belgesel filmler, hayvanlar ve bitkiler dünyasıyla ilgilidir.

Çevremizde bizden başka kedi, köpek, kuş, böcekler, fare, koyun, keçi, at gibi hayvanlar yaşamaktadır. Nane, maydanoz, domates, salatalık, patates, çilek, portakal, muz gibi meyve, sebze gibi bitkilerde doğada yaşayan canlılardır. Bunlardan hariç birde sadece mikroskopla görünebilir tehlike ve zarar verici canlılar yaşamaktadır. Bunlar bakteriler, amip, terliksi hayvanlar ve mikroplardır.

0
1
3
1
2
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.