Çevrenizde yağmur, dolu, kar ve sis gibi doğa olaylarından en çok hangisini yaşarsınız

Çevrenizde yağmur, dolu, kar ve sis gibi doğa olaylarından en çok hangisini yaşarsınız
Çevrenizde yağmur, dolu, kar ve sis gibi doğa olaylarından en çok hangisini yaşarsınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yağmur, dolu, kar ve sis olaylarını farklı mevsimlerde yaşarız. Ancak bulunduğumuz bölgede bu doğa olaylarından en çok yağmur olayını yaşarız. Çünkü kar sadece kış mevsiminde, sis en çok sonbahar ve kış mevsimlerinde, dolu ise en çok ilkbahar ve yaz mevsimlerinde görülürken yağmuru bütün yıl görebiliyoruz. Ancak yağmur özellikle kış mevsiminde daha çok oluyor.

İlkbaharda yağmurlar kış mevsimine göre azalırken, yaz mevsiminde oldukça seyrekleşiyor. Sonbaharın gelişiyle artmaya başlayan yağmurlar en çok kış mevsiminde yağıyor. Dolayısıyla her mevsim yağmur görebiliyoruz. Bu yüzden en çok gözlemlediğimiz yağış yağmur oluyor.

Kar yağışları sadece kışın görülüyor. Bazı kışlar çok yoğun kar gözlemlerken bazı kışlar neredeyse hiç kar görmüyoruz.

Dolu ise çok nadir gördüğümüz bir yağış türü ama gördüğüm yağışlar içinde de en tehlikeli olanı. Bazen çok şiddetli ceviz büyüklüğünde dolu görebiliyoruz. Evlere arabalara ve insanlara zarar verebiliyor.

Sis olayını ise sonbahardan ilkbaharda kadar gözlemleyebiliyorum. Kışın biraz daha fazla oluyor. Özellikle bazı kış sabahları göz gözü görmediği sislerde gözlemleyebiliyorum. Ancak ne kar ne sis ne de dolu, yağmur kadar rastladığım yağışlar değil.

141
47
46
21
21
21
21
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.