Çevrenizdeki geri dönüşüm kutuları sizce ne işe yarar

Çevrenizdeki geri dönüşüm kutuları sizce ne işe yarar
Çevrenizdeki geri dönüşüm kutuları sizce ne işe yarar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Doğamızı kirleten nedenlerin başında insan atıkları gelmektedir. Dünya’ya attığımız çöpler her geçen gün daha da çoğalıyor ve bu durum Dünya’nın doğal dengesine büyük ölçüde zarar veriyor. Verdiğimiz bu zararlar sonucu Dünya üzerinde ki yaşanabilir alan, içilebilecek su ve hayvan sayısı her geçen yıl doğayı kirletmemiz sonucu giderek azalıyor.

Geri dönüşüm kısaca kullanmadığımız ve bu yüzden çöpe attığımız nesneleri tekrar kullanabilmedir. Geri dönüşümde atıkların tekrar kullanılmasından dolayı hem ekonomik olarak kişi ve ülkeye katkı sağlar hem de Dünya’yı kirleten atıklardan kurtularak doğanın daha temiz olmasını sağlar.

Belediyelerin koyduğu ve bence koymak zorunda olduğu geri dönüşüm kutuları sadece evimizdeki atıklardan kurtulmakla kalmaz, eğer doğru ve efektif bir şekilde kullanılırsa, atıklar ayrıştırılmış olacağından fabrikalarda plastik, metal ve kağıt ham maddesi çöplerden kolayca elde edilebilir ve büyük bir kaynak olabilir.

Unutulmamalıdır ki geri dönüşüm bir tercih değil zorunluluktur. Geri dönüşüm ile hem kendi ihtiyaçlarımızı karşılar hem de Dünya’yı daha temiz bir yer haline getiririz.

37
88
28
28
28
2
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.