Çevrenizi gözlemleyerek insanların doğal çevrede yaptığı değişikliklere örnekler

Çevrenizi gözlemleyerek insanların doğal çevrede yaptığı değişikliklere örnekler
Çevrenizi gözlemleyerek insanların doğal çevrede yaptığı değişikliklereörnekleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Çevremi gözlemlendiğimde insanlar maalesef doğaya zarar veriyorlar. Doğanın yaşam alanını kısıtlıyorlar. Örneğin güzel nehirlerimizin üzerine HES barajları kuruyorlar, ormanlık alanları tahrip edip oteller yapıyorlar, sahil kenarlarını doğallığını bozup sahil yolları yapıyorlar. Bunların hepsi çevremizde yaptığımız değişiklikler ve tahribatlardır.

Çevremi gözlemlediğim zaman insanların doğal çevrede yaptığı bir çok değişiklik bulunmakta insanlar doğayı kendilerinin yaşantılarına göre şekillendirirler.

Bunun için de doğada bir çok yapı yaparlar bu oluşturdukları yeni çevreye yapay çevre denir. Örneğin en başta evler, yollar, köprüler, barajlar, binalar, fabrikalar, alışveriş yerleri, pazarlar, parklar, göletler gibi daha da saya biliriz. Doğal olarak oluşmamış insan eliyle yapılmış tüm yapılar doğal çevreyi değiştiren etmenlerdir.

359
148
244
162
164
301
405
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum