Çocuğunuz Sınav Sonrası Kaçacak Delik Aramasın

Çocuğunuz Sınav Sonrası Kaçacak Delik Aramasın
LYS ‘de umduğunu bulamayan öğrenciler ailelerinden görecekleri tepki ile ilgili kaygı yaşıyor.

Çocukların en çok desteğe ihtiyaç duydukları bu dönemde ailelerin nasıl davranması gerektiği ile ilgili Profesyonel Öğrenci Koçu Şebnem Daloğlu önemli bilgiler paylaşıyor.

LYS öncesinde olduğu kadar sınav sonrasında da ailelerin çocuklarına yaklaşımları çok önemlidir. Aşırı disiplinli ailelerin çocukları görecekleri tepkiden korktukları için yoğun stres yaşamaktadırlar. Sınava hazırlanmak için elinden geleni yapan fakat sınavdan beklentisinin altında sonuç alan bir çocuğu aile öncelikle gösterdiği çaba için takdir etmelidir. Eğer çocuğunuza aksi bir tutum sergilerseniz bundan sonrası için “ Ne yapsam olmuyor” psikolojisine girip motivasyonunu ve özgüvenini kaybedebilir.

“ Katı tutumlu bir ailenin çocuğu sınavı kötü geçecek diye değil ailesinin vereceği tepkiden dolayı endişe duyar. Sonuca değil nedene odaklanılmalı ve çocuğunuzu sonuç ne olursa olsun gösterdiği çabadan dolayı takdir etmelisiniz. “ diyen Şebnem Daloğlu sonucun olumsuz olmasına sebep olan nedenlere odaklanılması gerektiğini belirtiyor.

Ailelere 5 Önemli Öneri

1-Çocuklarınıza vereceğiniz en değerli hediye ilgi ve zamanınızdır.

2- Sonuç ne olursa olsun çocuğunuzu elinden geleni yaptığı için takdir etmelisiniz.

3- Kendini sınav sonucuna göre “değersiz” ve “yetersiz” hisseden çocukların özgüveni düşer ve gireceği diğer sınavlara yönelik korkusu artar.

4- Gelecekler ilgili karamsar olmak, gençlerin dalgalanan ruh halini daha olumsuz yapar. Çocuklarımızı her zaman destekleyerek, motive ederek geleceklerine ışık tutmalıyız.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.