Cumhuriyet sizce neden yeni doğmuş bir çocuğa benzetilmiştir

Cumhuriyet sizce neden yeni doğmuş bir çocuğa benzetilmiştir
Cumhuriyet sizce neden yeni doğmuş bir çocuğa benzetilmiştir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Türkiye Cumhuriyeti Nasıl Doğdu?
Türkiye Büyük Millet Meclisi, yeni bir anayasa için çalışmalarına devam ederken Anayasa’ya konan bir madde ile Ankara başkent olmuştur. Böylece cumhuriyetin ilanı ile ilgili bir adım daha atılmıştır. Çankaya’da bir akşam yemeği sırasında Gazi Mustafa Kemal Paşa “Efendiler, yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz.” demiştir. 29 Ekim günü milletvekilleri bu konu üzerinde titizlikle düşünmüş, uzun uzun konuşmuşlardır. Milletvekillerinden Abdurrahman Şeref Bey söz alarak “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” sözünü tekrar etmiş. Daha sonra “Kime sorarsanız sorunuz, ülkemiz için yeni bir dönem başlamıştır. Ülkemize doğan bu yeniliğin, çocuğun adı cumhuriyettir.” demiştir. “Yaşasın Cumhuriyet” sesleri ve alkışların arasında oylama yapılmış, Gazi Mustafa Kemal Paşa, 29 Ekim günü 158 milletvekilinin 158’inin de oyu ile cumhurbaşkanı seçilmiştir. İşte “Türkiye Cumhuriyeti” böyle doğmuştur.
Cumhuriyet sizce neden yeni doğmuş bir çocuğa benzetilmiştir?

Ödev cevabı kısaca : "Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni doğan bir çocuğa benzetilmesi," 29 Ekim 1923'te cumhuriyetin ilanını, eski düzenin sonunu ve yeni bir devletin doğuşunu simgeler. Bu benzetme, umut dolu bir başlangıcı ve halkın egemenliğini vurgular, cumhuriyetin tıpkı yeni doğmuş bir çocuk gibi bakıma ve gelişime ihtiyaç duyan bir olgu olduğunu ifade eder.

1437
787
1986
431
292
395
2092
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum