Cumhuriyeti neden korumalıyız

Cumhuriyeti neden korumalıyız
Cumhuriyeti neden korumalıyız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kısaca, Cumhuriyet’i korumak bizim birinci görevimizdir. Cumhuriyet geldikten sonra birçok farklı hak ve özgürlükler elde ettik. Böylece daha mutlu ve huzurlu daha güzel bir hayat sürmeye başladık.

Detaylı anlarım, Bir ulusun sahip olabileceği en ulvi değer kendi bağımsızlığına sahip olmasıdır. Nitekim tarih boyunca bağımsızlığını kaybetmiş tüm uluslar köleleşmeye ve yok olmaya mahkum kalmışlardır. Eğer bugün Cumhuriyet rejimi ile yönetilmeseydik bir zümrenin ya da bir kişinin boyunduruğu altında hak ve özgürlüklerden mahrum kalarak yaşamımızı devam ettirmek zorunda kalırdık. Türk milleti, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde bağımsızlık mücadelesini büyük zorluklar altında kazanmıştır. 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet resmen ilan edilmiştir. Bu süreç Türk tarihindeki en önemli dönüm noktasıdır. Cumhuriyet'in ilan edilmesinden sonra Türkiye çok hızlı bir şekilde değişim sürecine girmiştir. Medreseler kapatılmış yerine modern çağa uygun yeni okullar açılmıştır. Arap harfleri kaldırılmıştır. Türk alfabesi kabul edilmiştir. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmiştir. Böylece yasalar karşısında tüm vatandaşlar eşit haklara sahip olmuştur. Türk Milleti'ne düşen görev birlik ve beraberliği her zaman korumak, ülke çıkarlarını gözetmek, mili değerlerimize, tarihimize, dilimize, kültürümüze sahip çıkmak ve Cumhuriyeti korumaktır.

3
7
5
6
12
97
201
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.