Dengeli beslenme ve düzenli beslenme nedir

Dengeli beslenme ve düzenli beslenme nedir
Dengeli beslenme ve düzenli beslenme nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Vücudun ihtiyacı olan gıdaların, vücudunuzun ihtiyacı kadar tüketilmesine dengeli beslenme denilmektedir. Vücudumuzun türlü proteinlere, vitaminlere, mineralle karbonhidratlara, suya ve de yağ gibi gıda maddelerine ihtiyacı vardır. Bu gıdaların her birine değişik oranda ihtiyaç duymaktadır insan vücudu. Bunları gerektiği miktarlarda tüketip, gerekenden fazlasını tüketmezsek dengeli beslenmiş oluruz. Düzenli beslenmek, öğünlere göre beslenmektir. Bunun için öğün atlamadan sabah. öğle akşam öğünlerine dikkat ederek yemeliyiz.

Dengeli beslenme, her yaşamımızda sağlıklı biçimde büyümemiz ve gelişmemiz için mutlaka hem de engeli hem de düzenli beslenmemiz gerekir. Öncelikle dengeli beslenme nedir ve nasıl olur buna bakalım.

 Düzenli beslenme, vücudumuzun ihtiyacı olan besin maddelerine zamanında almasına düzenli beslenme denir. Bunu gerçekleştirmek için ise 3 ana öğün bulunmaktadır. Bu öğünler sabah, öğlen ve akşamdır. Ancak ana ürünlerimiz içerisinde ayrıca ara öğünlerimiz de bulunur. Özellikle fındık, badem, fıstık ve ceviz gibi besin kaynaklarını mutlaka ara öğünlerde dengeli şekilde tüketmeliyiz. Aynı zamanda süt ve yoğurt ile farklı meyve çeşitlerini de ara öğünlerde tüketmemiz mümkün. Burada önemli olan dengeli biçimde aşırıya kaçmadan ya da çok az tüketmeden ortalama besin kaynaklarını tüketmemiz gerekir.

1
1
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.