Dengeli beslenmeyi dikkate alarak kendinize ne tür yiyecekler hazırlayabilirsiniz

Dengeli beslenmeyi dikkate alarak kendinize ne tür yiyecekler hazırlayabilirsiniz
Dengeli beslenmeyi dikkate alarak kendinize ne tür yiyecekler hazırlayabilirsiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yeterli ve dengeli diğer bir şekilde sağlıklı beslenmek için; süt ve süt ürünleri (yoğurt, ayran, peynir vb.), et ve et ürünleri, tavuk, balık, yumurta ve kuru baklagiller (mercimek, kuru fasulye, nohut vd.) ile yağlı tohumlar (ceviz, fındık, badem vb.), taze sebzeler, taze meyveler, ekmek ve tahıllar (bulgur, pirinç, makarna vb.) besin grupları tüketilmelidir.

Dengeli beslenmenin temel kuraları zamanında ve öğününde yenmesi gereken yiyeceklere özen göstermektir. Örnek vermek gerekirse sabahları yumurta, peynir ve yoğurt yemeliyiz. Sabahları tavuk ve et yemek dengeli beslenmeye örnek olmaz. Besinleri öğünlere uygun şekilde tüketmeliyiz. Dengeli ve sağlıklı beslenmek için bu unsurlara her zaman dikkat etmeliyiz.

1
1
2
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.