Deprem anında ne yapmalısın

Deprem anında ne yapmalısın
Bir deprem anında ne yapmalısın bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Eğer deprem sırasında bina içindeysek sakin olmalı, paniğe kapılmamalıyız.Büyük bir depremde ayakta durmak ya da koşmak çok daha tehlikelidir. Çömelmek ya da yatmak, sağlam bir masa, sıra, mobilya veya kapı kasasının altına girmek ve başımızı kollarımızın arasına alarak korumak gerekir. Sallantı duruncaya kadar yerimizi değiştirmeye çalışmamalıyız.Bina içinde kalın.Düşen cam kırıkları ya da bina molozlarından yaralanabiliriz.
Tiyatro, okul, sinema, büro gibi kalabalık yerdeysek, kesinlikle merdivenlere, asansörlere koşmamak gerekir. Kalabalık bu gibi yerleri daha da güvensiz hale getirir..Kendinizi oturduğumuz yerde koltuk, sandalye gibi eşyalarla korumaya almalı ve çevremizdekilere de aynısını söylemeliyiz.
Bina dışındaysak binalardan dökülecek yıkıntılar ve camlardan, elektrik ve direk tellerinden uzakta güvenli bir yerde depremin durmasını beklemeliyiz.
Araç kullanıyorsak bulunduğumuz yer eğer güvenli ise durup ve araç içinde kalmalıyız. Köprüler, üst geçitler, tünellerden uzak durmalıyız. Eğer mümkünse ağaçlar, direkler, enerji nakil hatlarından uzakta kalınmalıdır.

Kaynak:Eğitim Sistem

3
1
1
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.