Ders Çalışırken Telefonla Uğraşmak Başarıyı Düşürüyor

Ders Çalışırken Telefonla Uğraşmak Başarıyı Düşürüyor
Bu yazımızda sizlere Ders Çalışırken Telefonla Uğraşmak Başilgiarıyı Düşürüyor konusunda bilgiler vereceğiz.

ABD’de üç üniversite tarafından yapılan “Sınıflarda cep telefonu” araştırmasına göre ders çalışırken telefonlarıyla ilgilenen öğrenciler daha düşük başarı sergiliyor. 

BBC’nin haberine göre Ohio Üniversitesi, Illinois devlet üniversitesi ve Nebraska Üniversitesi’nden araştırmacılar, mesajlaşmaya düşkün yeni neslin birçok online dikkat dağıtıcı unsurla karşı karşıya kaldığının altını çizdi. Araştırma, ders çalışırken mesajlaşmanın zihinsel olarak meşguliyet yarattığını ortaya koydu. Sınavlara hazırlanırken mesajlaşan, sosyal medyaya göz atan öğrencilerin bilgileri çok daha zor anımsadığı, not tutma yeteneklerinin ise olumsuz yönde etkilendiği belirlendi.

145 öğrencili deney:

Araştırma için 145 öğrenciden bir dersi izlemesi, not alması ve soruları cevaplaması istendi. Bu sürede birçok kez cep telefonları tarafından dikkatlerinin dağıldığı görüldü. Ardından öğrenciler seri testlere alındı ve sınav sonuçları analiz edildi. Cep telefonlarının derse alınmadığı sınıftaki diğer öğrenciler de aynı sınavlara girdi. Sonuçta bu öğrencilerin bilgileri hatırlama, not tutma ve test puanlarında belirgin bir fark olduğu ortaya çıktı.

Çocukların sadece sınıflarda değil, evde ders çalışırken de cep telefonlarıyla ilgilendiğini hatırlatan araştırma ekibi raporun önsözünde, cep telefonlarının öğrenciler arasında çok yaygın olduğunu, bu problemin zamanla eğitimde önemli sorunları ortaya çıkaracağını belirtti.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.