Devlet okulları LYS ve YGS'de döküldü

Devlet okulları LYS ve YGS'de döküldü
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) verileri, eğitim sistemindeki acı tabloyu gözler önüne serdi.

Üniversite sınavına giren devlet lisesi öğrencilerinin, 40 matematik sorusundan sadece 2,92'sine doğru cevap verdiği ortaya çıktı. Devlet liseleriyle birlikte en başarısız okullar arasında imam-hatip liseleri de yer aldı. Dershanelerin yerine kurulan temel liselere, devlet liselerinden 185 bin öğrenci kaydı. Temel liseler de sınıfta kaldı. En başarılı okullar ise fen liseleri oldu.

Yeni Yüzyıl Gazetesi'nin haberine göre ÖSYM tarafından YGS ve LYS'de Anadolu, fen, meslek, imam hatip, temel lise gibi 21 lise türünün başarısı incelendi. 2 milyon öğrencinin girdiği 2015 YGS'de, dershanelerin yerine kurulan temel liseler matematikte 40 sorudan 30'unu, Türkçede yarısını yanlış çözdü. Fen derslerinde ise başarı daha düşüktü. 40 sorudan sadece 8'i doğru cevaplandı. LYS'de de durum farksızdı. Temel liseler matematikte 50 sorudan 47'sini, fizikte 30 sorudan 23'ünü ve Türk dili ve edebiyat dersinde ise 56 sorudan 33'ünü yanlış çözüp ilk sınavda döküldü.

40 SORUDAN 2'Sİ DOĞRU

Devlet okulları da üniversite sınavlarında başarılı olamadı. YGS verilerine göre devlet liseleri başarı listesinin en sonunda yer aldı. Türkçede 40 sorudan 15'ini, matematikte 40 sorudan 2,92'sini, fen derslerinde 40 sorudan 2,52'sini doğru cevapladı. Devlet liseleri için LYS'de de tablo değişmedi. Matematikten 50 sorudan sadece 5'ine doğru cevap verdiler. İmam-hatip liseleri de başarı sırasının en altlarındaydı. YGS verilerine göre Türkçeden 40 sorudan 16'sına, matematikte 40 sorudan 2,18'ine, fen derslerinde ise 40 sorudan 1,33'ünü doğru yaptılar. LYS'de ise matematikten 50 soruda sadece 5'ini cevaplayabildiler.


5 okul yöneticisi Cansel'in intiharında yargılanacak

Kayseri'de lise öğrencisi Cansel Buse K.'nin öğretmeni Bayram Ö.'nün tecavüzüne uğrayınca intihar etmesiyle ilgili iddianamenin bir hafta içinde tamamlanacağı belirtildi. Olayla ilgili Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi'nde görevden el çektirip haklarında soruşturma başlatılan okul müdürü E.E., müdür yardımcıları M.T.İ. ve A.E. ile rehber öğretmenler Z.A. ve K.C.'nin ‘suçu bildirmedikleri' gerekçesiyle yargılanacakları ifade edildi. 5 okul yöneticisi, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak. KAYSERİ DHA

4 öğrenciye tacizden müdür yardımcısına hapis cezası

İstanbul Pendik'te 4 kız öğrencisine cinsel istismarda bulunmakla suçlanan ve 10 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen müdür yardımcısının 48 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davayı, sanık H.K.'nin eşi de izledi. Sanık H.K., öğrenciler D.Ş. ve N.K.'ya ‘cinsel taciz' suçundan 8 ay cezaya çarptırıldı. Ceza ertelendi. Sanık, F.E. ve C.E.'ye ‘sarkıntılık' suçundan ise toplam 9 yıl 4 ay hapse mahkûm oldu.

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.