Diğer organizmalar ile birlikte yaşayan yararlı bakteriler hangileridir

Diğer organizmalar ile birlikte yaşayan yararlı bakteriler hangileridir
Diğer organizmalar ile birlikte yaşayan yararlı bakteriler hangileridir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bazı bakteriler bazı canlıların vücutlarında yaşamaktadır. Organizmalar üzerinde yaşayan bakteriler organizmalar için de yararlı olmaktadır. Bazı organizmalar yararlı bakteriler üretmektedir. Bazı organizmalar da dışarıdan maruz kaldıkları bakteriler nedeniyle hastalıklara uğramaktadır.

Organizmalarda yaşayan ve yakından bilinen ne önemli bakteriler bir istisna olarak hayatına devam ederek kalın bağırsakta yer alan ve K vitamini üreten bakterilerdir. Ağızda yaşayan bakterilerdir. Bunlarla beraber organizmaların çürümesini hızlandıran bakteriler de bulunmaktadır. Doğada bakterilerin birçok yararlı özellikleri bulunmaktadır. İnsan vücudunda bulunan bakteriler K vitaminin üretilmesinde etkili olarak düzenleyici faaliyetlerin gerçekleşmesinde etkilidir. Bakterilerin zararlıları da bulunmaktadır.

10
310
21
10
21
11
431
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.