Dil Anlatım ve Türkçe YGS Ders Çalışma Taktikleri

Dil Anlatım ve Türkçe  YGS Ders Çalışma Taktikleri
Ygs Türkçe dersi, hangi alandan tercih yapacak olurlar ise olsunlar, tüm öğrenciler için; oldukça önemli bir derstir. Her derste olduğu gibi bu derste de başarıya ulaşabilmek için önemli olan 2 etken bulunmaktadır.

Doğru metotlar ile ders çalışmanız ve düzenli tekrar yapmanız. Peki Ygs Türkçe dersine nasıl çalışılır?

Ygs Türkçe sorularının büyük bir bölümü, okuma ve anlamaya dayalıdır. Hayatları boyunca, kitap okumuş olan öğrenciler, bu bölümde bir adım önde olacaktır. Okuduğunuz kitaplar, anlama yeteneğinizin yanı sıra, okuma hızınızı da arttırdığından dolayı, büyük avantaj sağlayacaktır; ancak son senenizdeyseniz, bu zamandan sonra, kitap okuyarak yeterli hız ve net artışına ulaşmak zor olduğundan dolayı farklı yöntemler denemeniz, daha mantıklı olacaktır.

Ygs Türkçede başarılı olabilmek için; bol miktarda paragraf sorusu çözün. Çözdüğünüz soruların, gerçekten kaliteli sorular olmasına özen gösterin. Yalnızca paragraf sorularından oluşan kitapları olduğu gibi, Türkçe bölüm denemelerini de tercih edebilirsiniz. Çözdüğünüz her soru, sizin bu soruları daha rahat çözmenizi sağlayacaktır. Bunun yanı sıra, soruları daha hızlı ve doğru çözmenizi sağlayacak yöntemler de deneyebilirsiniz.

Türkçe sorularında, yanlış yapmış olduklarınıza mutlaka geri dönün. Sorularda kaçırdığınız noktaları görmek, çoğu zaman bir sonraki soruda, doğru cevabı bulmanızı sağlayacaktır.

Ygs Türkçe dersinin dil bilgisi kısmında başarılı olabilmek için ise; öncelikle konuların özet anlatımına sahip olan bir kitap edinin. Bu kitap üzerinden, kendi notlarınızı oluşturun. Notlarınıza baktığınızda,kısa cümleler ile terim tanımlarını ve birer örnek bulmanız sizin için oldukça faydalı olacaktır. Soru çözümü sırasında, bu notlarınızdan yararlanarak, unuttuğunuz noktaları hatırlayabileceğiniz gibi, tekrarlarınız sırasında da faydalı bir kaynağı elinizin altında bulundurmuş olacaksınız.

Ygs Türkçe dersine ait olan konu eksiklerinizi, en kısa sürede tamamlamanız, üzerinde pratik yapmak için; daha fazla zamanınız olmasını sağlayacaktır. Eksiklerinizi tamamladıktan sonra, bol miktarda bölüm denemesi çözün. Çözmüş olduğunuz denemelerde, mutlaka zaman tutun. İlk çözmeye başladığınız denemelerin, 50 dakikaya kadar sürmesi normaldir. Bol soru çözümü ile son zamanlarda bu süreyi 20-25 dakikaya kadar indirmeniz mümkündür. Ygs Türkçe sorularını ne kadar kısa sürede bitirirseniz, kalan zamanda diğer derslere daha uzun zaman ayırma şansı bulmuş olursunuz.

YGS Türkçe dersine nasıl çalışmalıyım?DİL ANLATIM / TÜRKÇE 

YGS’ de Dil Anlatım testinde toplam 40 soru bulunmaktadır. Bu azımsanacak bir sayı değildir. Üstelik kat sayı olarak da öğrenciye puan getiren bir testtir. Bu sebeple öğrencinin sınava kadar soru çözmesini de gerektirir.

    Soruların büyük bir kısmını “anlam” soruları ( Paragraf / Cümlede Anlam / Sözcükte Anlam) oluşturmaktadır. Bu yüzden her gün ya da bir gün arayla bu anlam konularından mutlaka soru çözülmelidir ki öğrencinin okuyup anlama, yorumlama yeteneği gelişsin. Kalan dilbilgisi konuları içinse sınıfta öğretmenin anlatıp bitirdiği bir konuyu ( örneğin zamir ) sıcağı sıcağına bir yaprak testle çözüp tekrar ettikten sonra elindeki soru bankası gibi kaynaklardan da belli aralıklarla çözmeye devam etmelidir.

 Bu süreçte önemli olan diğer bir faktör de öğrencinin yapamadığı soruyu öğretmenine sorup yöntemini öğrenmesi, farklı soru kalıplarını görüp değerlendirmesi ve daha önceki yıllarda çıkmış olan sorulara bakması ve sorularla ilgili bir hazır bulunuşluğunun olmasıdır.   

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.