Din nedir, tanımlayınız ve İslam âlimlerinin din tanımlarına örnekler veriniz

Din nedir, tanımlayınız ve İslam âlimlerinin din tanımlarına örnekler veriniz
Din nedir, tanımlayınız ve İslam âlimlerinin din tanımlarına örnekler veriniz, size göre din nedir, din ne demek bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Arapça kökenli bir kelime olan din sözlükte “örf ve âdet, ceza ve karşılık, mükâfat, itaat, hesap, boyun eğme, hâkimiyet ve galibiyet, saltanat ve mülkiyet, hüküm ve ferman, makbul ibadet, millet, şeriat” gibi çeşitli anlamlara gelir.

Yaratıcı tarafından insanların hayatında kolaylık sağlamak, onlara yol göstermek ayrıca ölümden sonraki yaşamda için dünya hayatındaki yaptıklarının bir devamı olucağını bildirmek ve bu durumda onlara bir harita olması için oluşturulan kuralların tümüne denr.

İnsanların hayatta doğru yolu bulmasini nerde nasıl hareket etmesi gerektiğini gosteren. Bir kutsal kitaba veya nesneye bağlı kalınarak yapilan inançlar bütünüdür.

14
31
14
12
13
14
106
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum