Dinî bayram denilince aklınıza hangi bayramlar geliyor

Dinî bayram denilince aklınıza hangi bayramlar geliyor
Dinî bayram denilince aklınıza hangi bayramlar geliyor bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Genel olarak, İslam’da iki büyük bayram kutlanmaktadır. Bu tatiller şu şekilde dönüştürülmüştür;

  • Ramazan Bayramı,
  • Kurban Bayramı.

Bu bayramlar, İslam’ın içinde farklı kültür ve samimiyetlerin göz önünde bulundurularak kutlanmaktadır. İslami bayramlar Hicri takvime göre hesaplandığından, kullanılan Miladi’de yaşayan bayramda aynı gün aynı gün yaşanıyor. Ramazan ve Kurban Bayramları her yıl bir seyir güzergahı üzerinde günlük bir gerileme ile farklı mevsimlere denk gelebilmektedir. Ramazan, Hicri gününe göre Şevval ilk üç bölgedir. Bu bayramlar bugün halk geleneklerinde bir şekilde kutlanmaktadır.

Ramazan Bayramı, bir aylık oruçtan sonra kutlanan özel bir bayramdır. Bayram Ramazan ayı olarak bu bölgelerden gelen eski ve özel yolcular. Ramazan adı verilen bu aylık tutulabilecek bir davettir. Bu öğünlerde Ramazan’a ağırlık vermekte ve yoğun sofralar hazırlanmaktadır.

2. Kurban Bayramı, Türkiye’de Ramazan Bayramı’na göre eğlenmekten daha sakin geçmektedir. Kurban Bayramı’nın ilk günü, hacıların Mekke’de Mina denilen yerde kurban kestikleri yerler. İslam dinine göre kesmek, gücü yeten her kul için bir borçtur.

Ramazan ve Kurban Bayramlarının ortak biri de toplu eğlencedir. Özellikle çocuklar ve öğrenciler şenlik yerlerinde bir seçim eğleniyorlar. Tatil yerleri görsel olarak küçük bir fuar alanıdır.

1
1
100
5
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.