Doğa olayları ve doğal afetlerden korunmak için neler yapılabilir

Doğa olayları ve doğal afetlerden korunmak için neler yapılabilir
Doğa olayları ve doğal afetlerden korunmak için neler yapılabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Doğal afetlerin olmasına engel olmak oldukça zordur ve hatta imkansızdır. Çünkü bilimsel çalışmalar ve teknoloji ne kadar ilerlese de hesapta olmayan çok sayıda doğal afet meydana gelmektedir. Bundan dolayı doğal afetler olmadan önce önlem alınması ve korunma yöntemleri geliştirilmesi gerekmektedir.

Doğal afetler tanıtılmalıdır: Öncelikle herkesin doğal afetleri bilmesi gerekmektedir. Bunun için halkın bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Küçüğünden büyüğüne herkesin doğal afetlerin ne olduğunu öğrenmesi etkili bir önlem olacaktır.

Güvenli bölgelerin yapılması gerekmektedir: Özellikle Deprem olduğu zaman insanlar gidecek yer bulmakta zorluk çekmektedirler. Bu durum daha fazla can ve mal kaybına neden olmaktadır. Bunun yaşanmaması için doğal afet anında gidilecek toplanma yerleri yapılması gerekmektedir.

Acil durum çantası hazırlanmalıdır: Doğal afetlere karşı evde küçük bir çanta hazırlamak çok yararlı olmaktadır. Bu çantada fener, su, uzun ömürlü yiyecekler (konserve vb.), sargı bezi, düdük ve bunlara benzer ürünler olmalıdır.

Doğal afetlere karşı dayanıklı yerleşim yerleri yapılmalıdır: Birçok bina doğal afetlere karşı dayanıksız olduğu için kolayca yıkılmaktadır. Bu durumun yaşanmaması için binaların daha dayanıklı yapılması gerekmektedir.

Doğal afet anında sakin ve bilinçli olunmalıdır: Doğal afet anında birçok kişi heyecanla hareket ederek bilinçsiz davranışlarda bulunmaktadır. Bu durum doğal afetten kaçarken yaralanmalara ve hatta ölümlere yol açmaktadır. Bundan dolayı doğal afet anında sakin kalmaya çalışmak yararlı olmaktadır. Bilinçli olarak hareket eden kişiler doğal afet anında hem kendine hem de çevresine yardımcı olabilir.

3
0
90
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.