Doğal çevrede yapılan değişiklikler bazı canlı türlerinin yaşamını nasıl etkiler

Doğal çevrede yapılan değişiklikler bazı canlı türlerinin yaşamını nasıl etkiler
Doğal çevrede yapılan değişiklikler bazı canlı türlerinin yaşamını nasıl etkiler bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Doğal çevrede yapılan değişiklikler bazı canlı türlerinin yaşamını olumsuz yönde etkiler. Canlı türlerinin sayısı azalır ve nesillerinin tükenmesi tehlikesiyle karşı karşıya kalabilirler.

Doğal çevrede deprem, volkanik patlamalar, toprak kayması, doğal nedenlerle oluşan orman yangınları, çığlar, kasırgalar çevreyi bozabiliyorken insan etkisiyle gerçekleşen yapay kirlilik, nükleer felaketler, asit yağmurları, ağaç kesilmesi ve insan müdahalesiyle bazı hayvan türlerinin soyunun tüketilmesi canlı türlerinin sonunu getirebiliyor.

İnsan ve doğa müdahalesiyle gerçekleşen büyük veya küçük çaplı felaketler kimi zaman insanların çoğu zaman hayvanların kitlesel bir şekilde yok olmasıyla, tabiattaki ekosistem dengesinin bozulmasıyla sonuçlanabiliyor.

70
310
7
19
10
7
538
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.