Dolu ve kar nasıl oluşur

Dolu ve kar nasıl oluşur
Dolu ve kar nasıl oluşur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kar: Soğuk hava etkisiyle karşılaşan su buharı buz kristalleri haline gelir. Buz kristalleri birleşerek kar tanelerini oluşturur. Kar taneleri yeryüzüne iner (Eğer yeryüzü sıcaklığı suyun donma noktasında veya daha düşükse yağış kar şeklinde olur.).

Dolu: Su buharı bulutlardan yeryüzüne inerken soğuk havayla karşılaşınca bulutun üst katmanına sürüklenir katılaşır ve bir araya gelerek buz toplarını yani doluyu oluşturur.

Eğer su buharı havada aniden soğuk hava dalgası ile karşılaşırsa, damlacıklar kristale dönüşecektir. Donmaya başlayan damlacıklar etrafa ısı verdiği için hava ılıklaşır. Daha sonra kar taneleri yeryüzüne düşmeye başlar.

Su buharının yağış şeklinde yer yüzüne inerken ani bir soğuk hava dalgasına maruz kalması ve buz kürelerine dönüşmesi ile ise dolu meydana gelir.

55
6
4
4
16
21
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.