Dünya Dinleri Haritasını inceleyerek Hinduizm, Budizm ve Çin geleneksel dinlerinin hangi bölgelerde yaygın olduğunu inceleyiniz

Dünya Dinleri Haritasını inceleyerek Hinduizm, Budizm ve Çin geleneksel dinlerinin hangi bölgelerde yaygın olduğunu inceleyiniz
Dünya Dinleri Haritasını inceleyerek Hinduizm, Budizm ve Çin geleneksel dinlerinin hangi bölgelerde yaygın olduğunu inceleyiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bugün, dünyada yaklaşık 450 milyon Budist yaşamaktadır. Bu sayı yapılan istatistiklerde değişmelerden dolayı kesin olarak bilinmemektedir. Budizm'in yaygın olarak benimsendiği ülkeler; Çin, Bhutan, Japonya, Kamboçya, Laos, Moğolistan, Birmanya (Myanmar), Sri Lanka, Güney Kore, Tayvan, Tayland, Tibet ve Vietnam'dır.

  • Amerika, Avrupa ve Afrika'nın güney Hristiyanlık hakimdir.
  • İslam, Kuzey Afrika'dan Orta Doğu'ya ve Endonezya'ya kadar bir ülke en büyük dindir.
  • Hindistan büyük bir Hindu finansmanı olarak öne çıkmaktadır.
  • Budizm Güney Doğu Asya ve Japonya'daki en büyük dindir.
  • Çin, dünyanın en büyük 'ateist /gnostik' ve 'diğer' inananlarına sahiplerine sahiptir.

2
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.