Dünya standartlar günü

Dünya standartlar günü
Uluslararası standartlar, küresel piyasaları geliştirme, etkin iş ortamları yaratma ve iklim değişikliğinin azaltılmasını sağlamak amacıyla her yıl 14 Ekim’de “Dünya Standartlar Günü” kutlanıyor.

Dünya Standartlar Günü ne zaman ilan edildi?

İkinci Dünya Savaşı’nın bitmesinden bir yıl sonra 14 Ekim 1946 tarihinde Londra’da 25 ülkeden 65 temsilci bir araya geldi ve dünya standardizasyon çalışmalarını yönlendirecek uluslararası bir örgütün kurulmasına karar verdi. Böylece, Uluslararası Standardizasyon Teşkilatı (ISO) kuruldu ve ISO 1947 yılında çalışmalarına başladı.

Dönemin Türk Standartları Enstitüsü Başkanı olan Faruk Sunter’in, Uluslararası Standardizasyon Teşkilatı Genel Kurulu’na sunduğu teklifle tüm dünyada “Dünya Standartlar Günü”nün kutlanmasına karar verildi.  1968 yılından bu yana her yıl ISO, Uluslararası Elektroteknik Komisyonu (IEC) ve Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) ortak yayınladıkları mesajla 14 Ekim Dünya Standartlar Günü’nü kutluyor.

Uluslararası standartlar ile küresel piyasaları geliştirmesi, daha etkin iş ortamları yaratması, ekonomik büyümeye katkısı ve iklim değişikliğinin azaltılması sağlanıyor.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum