Düzenli birlikler olmadan yerel kuvvetlerle cephe savaşı yapılabilir mi

Düzenli birlikler olmadan yerel kuvvetlerle cephe savaşı yapılabilir mi
Düzenli birlikler olmadan yerel kuvvetlerle cephe savaşı yapılabilirmi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bir ülkenin savunulmasında, vatan müdafaasının yapılmasında düzenli birlikler olarak askeri imkanların oluşması ya da kullanılmasının dışında düzenli birlikler olmadan halkın oluşturduğu kuvvetler yardımıyla cephe savaşlarının yapılabildiği tarihi tecrübelerden bilinmektedir.

Düzenli birlikler olmadan yerel kuvvetlerin kurulmasıyla cephe savaşları yapılabilir. Kurtuluş Savaşı safhasında Milli Mücadele yılları yerel kuvvetlerin desteği ile tarihe geçen kuvayı milliye yardımıyla cephe savaşları şeklinde meydana gelmiştir. Kuvayı milliyenin varlığı, yerel kuvvetler yardımıyla savaşların zaferle sonuçlanması gerçeğini ortaya koymuştur.

Yerel kuvvetler, halktır. Halkın silahlanması savaş düzeni içinde düzenli ordular için öncü ya da destek oluşturan birlikler olabilir.

25
16
25
11
14
12
12
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.