Eğer çocuğunuz bunu yapıyorsa

Eğer çocuğunuz bunu yapıyorsa
İngiliz ve ABD'li bilim adamları, çocuklukta gelişen psikopat eğilimini teşhis edecek iki yöntem keşfetti. Londra Üniversitesi riski beyin taramasıyla görüntülerken, New Orleans ekibi ailelere dikkatli olmaları gereken 10 maddeyi açıkladı.

İNGİLTERE'NİN başkentinde bulunan Londra Üniversitesi ekibi beyinde empati yetenegini kontrol eden bölgenin psikopat eğilimde etkili olduğunu keşfetti. Uzmanlar gelişmiş beyin taramasıyla riski çocuklukta tespit edip önlemenin mümkün olduğunu açıkladı. Ekip, araştırmayı başkalarına zarar veren, dürüst olmayan, agresif ve asosyal davranışlar sergileyen 37 erkek çocuk üzerinde yaptı. Gruptaki 18 çocuğun ileride psikopat davranış davranışa yönelmesi muhtemel görüldü. Bilim adamları çocuklara başkalarının acı cektiği fotoğraf gösterip beyinlerindeki tepkiyi ölçtü. Fotoğrafları inceleyen 'problem çocukların' beyninin ön singulat korteks bölgesi aktive olduğu belirlendi.

Biyolojik yazgı değil güvenlik açığı': Araştırmayı yöneten Prof. Essi Viding, 'Bizim çalışmamızda davranış sorunu olan çocukların beyinleri başkasının acı çektiğini gördüğünde tipik olmayan tepki verdiği görüldü. Bu çalışmada bunu görmek önemliydi. Bu biyolojik yazgıdan çok güvenlik açığının ilk göstergesi” açıklamasını yaptı. Bu yöntemle çocukların ailelerine yardımcı olunabileceğini öne süren Prof. Essi Viding, 'Çocukların yüzde 5′ine davranış sorunu tanısı konuluyor ama bunun altında yatan nedenlerin çok azı biliniyordu. Tarama, davranış sorunu olan çocuklarla olmayanların beyin işleyişindeki farkı ortaya koydu' dedi. Çocuklarda psikopat eğilim üzerine araştırma yapan ABD'deki New Orleans Üniversitesi ise ailelere riski söyleyen 10 maddeyi şöyle sıraladı.

Tehlikeyi alarm veren 10 madde: 1. Çocuğunuz başkalarına zarar veriyor, kavga ediyor, zorbalık, hırsızlık ve hakaret ediyorsa

2. Toplum ve ailenin temel kurallarını ihlal ediyor, evden kaçıyor eve geç geliyorsa

3. Bir suç işlediğinde pişmanlık duymuyorsa

4. Tanıdığı ya da tanımadığı çocukları salıncaktan iterek düşürmek ya da psikolojik olarak yaralamak gibi durumlarda karşı tarafın duygularını önemsemiyorsa

5. Kendinden beklenenlerin ve yeteneklerinin farkında olduğu halde okulda ya da sosyal çevredeki tutumu umurunda değilse

6. Sorumluluklarını kabul etmek yerine hatalarından başkalarını sorumlu tutuyorsa

7. Tehlikeli aktiviteler sırasında korkusuz davranıyorsa

8. Kendisine verilen cezayı başkalarına da kesiyor ya da tehdit unsuru haline getiriyorsa

9. Duygusuz ve soğuk duruyor, duygularını sadece korkutmak ya da bir şeyleri gizlemek için kullanıyorsa

10. İşin sonunda birini kırmak ve yaralamak olsa da kazanmayı seçiyor ve ödülle motive oluyorsa çocuğunuz için çok geç olmadan bir uzmandan yardım alın. Uzmanlara göre bu 10 maddenin bir ya da birkaçının çocukta gözlemlenmesi ilerisi için büyük bir tehlikeye işaret ediyor.

Kaynak:Stargazete

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.