Ekmek, makarna, pilav gibi bize enerji veren besinlerin genel adı nedir

Ekmek, makarna, pilav gibi bize enerji veren besinlerin genel adı nedir
Ekmek, makarna, pilav gibi bize enerji veren besinlerin genel adınedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ekmek, makarna ve pilav gibi besinlerin genel adı tahıldır. Diğer bir adı Hububat olan Tahıllar buğday, arpa, mısır, yulaf, çavdar ve pirinç benzeri bitki ürünleri ile hasat edilen bu ürünlerin tohumlarının genel adıdır.

Tahıl ya da hububat genellikle buğdaygillerden hasat edilen ürünlere ve onların tohumlarına verilen addır. Dünyanın her yerinde yaygın olarak bulunan, yiyecek olarak tüketilen bitki ürünleridir. Günlük hayatta ekmek ve ürünlerinin yapımlarında un halinde kullanılırlar. Bununla beraber kullanım alanları geniş olan ürünledir. Bu Familyanın 400 civarında cins ve 4500 civarında tür içerdiği bilinmektedir. Tahılların dünyada 614 milyon hektar üzerinde işlendiği bilinmektedir. Tahılların ülkelere ve bölgelere göre dağılımına bakıldığında ise Avrupa, Kuzey Amerika ve Yakın Doğuda buğdayın yaygın olduğu gözlenirken, Uzak doğu ülkelerinde Pirinç olduğu görülmektedir.

205
40
114
16
11
7
52
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum