Elementleri periyodik sistemde göstermek hangi açılardan kolaylık sağlar

Elementleri periyodik sistemde göstermek hangi açılardan kolaylık sağlar
Elementleri periyodik sistemde göstermek hangi açılardan kolaylık sağlar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Maddeleri oluşturan en küçük parçacığa atom denir. Atom da parçacıklardan oluşmaktadır. Atom çekirdek katmanından ve yörünge katmanından oluşmaktadır. Çekirdek katmanında proton ve nötron bulunmaktadır. Yörünge katmanında ise elektronlar bulunmaktadır. Elektronlar hareket halindedir.

Atomların tasnif edilmesinde ve özelliklere göre dizilmesinde Periyodik Sistem etkili olmaktadır. Periyodik Sistem’de atomlar metal, ametal ve soygaz olarak dizilmektedir. Elementleri Periyodik Sistem’de göstermek atomları tanımak ve tanımlamak açısından kolaylık sağlar. Çünkü Periyodik Sistem’deki dizilim atomik özelliklere göre yapılmıştır. Atom çapları, atom yükleri, çekirdek etkin yükleri Periyodik Sistemi’n en önemli verilerini oluşturmaktadır. Periyodik Sistem en temel çıkış noktasıdır.

Elementleri periyodik sistemde göstermenin sağladığı faydalar;

  • Kimyacılara bilinen elementlerin benzerliklerini ve farklılıklarını görmesine yardımcı olur.
  • Henüz bilinmeyen elementlerin özelliklerini öngörmeye yardımcı olur.
  • Elementlerin atom numaraları arasındaki farkı hızlı bir şekilde görmemize yardımcı olur.
  • Elementlerin hepsinin tek tek öğrenilmesi yerine grupların özelliklerini öğrenmek kolaylık sağlar.

Birşeyin derli toplu olması her zaman zaman kazandırır. Periyodik tablonun bu modern hali de bize gelecek elementleri bulmamızda fikir verecektir.

87
12
39
13
11
129
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum