Evde belirli görevleriniz, sorumluluklarınız var mi

Evde belirli görevleriniz, sorumluluklarınız var mi
Evde belirli görevleriniz, sorumluluklarınız var mı, evinizdeki hangi işleri, hangi aile bireyleri yapıyor bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Gün içerisinde daima görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmeye özen göstermeliyiz. Özellikle elimizdeki göre ve sorumluluklarımızın bilincinde olmalıyız. Aile büyüklerimizin bize söylediklerini yapmalıyız ve bize verilen sorumluluğa dikkat etmeliyiz.

  • Eve geliş ve gidiş saatlerimize dikkat etmeliyiz. Mutlaka ailemizin bize söylediği saatte evde olmaya çalışmalıyız.
  • Evimizdeki eşyalarımızı düzenli bir şekilde kullanmalıyız. Onları korumalıyız ve zarar gelmesine engel olmalıyız.
  • Kişisel eşyalarımızı düzenli şekilde yerlerine koymalıyız.
  • Odamızı her zaman temiz tutmalıyız ve eşyalarımızı yerli yerine koymalıyız.
  • Gürültü yapmamalıyız. Evimizin içerisinde birbirimizi rahat edecek davranışlardan mutlaka kaçınmalıyız.
  • Aile bireylerine karşı her zaman saygılı ve hoşgörülü olmalıyız. Onlara daima kibar ve anlayışlı yaklaşmalıyız.
  • Ödevlerimizi mutlaka zamanında ve eksiksiz bir şekilde tamamlamamız gerekmektedir.

 Bütün bu görev ve sorumluluklarımız evimizin içerisinde bize aittir. Gün içerisinde bunları doğru zamanlarda her daim gerçekleştirmeliyiz. Eğer bu görev ve sorumluluklarımızı yerine getirirsek, o zaman ailemiz de bizimle gurur duyar.

 Bizim kendi göre ve sorumluluklarımızın yanı sıra, aynı zamanda aile içinde hepimizin ortak görev ve sorumlulukları da bulunur. Şimdi bunları neler olduğuna hep beraber bakalım.

  • Aile içerisinde evimizin kaynaklarını her zaman dikkatli şekilde kullanırız ve tasarruf gerçekleştiririz.
  • Para tasarrufu sağlamalıyız.
  • Aile içerisinde evdeyken hiç kimse gürültü yapmaz ve kimse kimseyi bu şekilde rahatsız etmez.
  • Gerektiği zamanlarda aile bireylerimize danışabiliriz. Böylece vereceğimiz kararlar konusunda doğru fikirler elde edebiliriz.

Görev ve sorumluluklarımız açısından evde ayrıca yardımcı olmamız gereken durumlar söz konusudur. Özellikle aile büyüklerimiz iş yaparken onlara yardımcı olursak, onları hem mutlu etmiş oluruz hem de yorulmalarını engelleriz.

Mesela annemiz giysilerimiz yıkadığı zaman onları asarken yardım edebiliriz. Ayrıca evde aile büyüklerimiz temizlik yaparken yine onlara yardım ederiz. Yemek kurulurken tabak, çatal ve kaşık gibi birçok sofra eşyalarını yerleştirmede ailemize yardımcı oluruz. Gece yatarken yine evimizde yatağımızı kendimiz açabiliriz. Ayrıca giysilerimizi kendimiz giyeriz ve yine kendimiz çıkarırız. Tüm bunlar bizim evimizde kendi sorumluluklarımız ve görevlerimizdir.

Eğer evde bütün işleri bir kişi yaparsa çok yorulur ve o kişi için zahmetli olur. Ayrıca zaman kaybedilir ve diğer işler bu yüzden aksar. O yüzden mutlaka evimizde iş yapılırken aile bireylerimize yardım etmeyi unutmamalıyız.

Eğer yardımlaşma olursa evde işler çok daha çabuk biter. Kimse yorulmaz ve üstelik işler daha doğru şekilde tamamlanır.

4
0
2
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.