Evinizde aile büyüklerinize yardım ediyor musunuz

Evinizde aile büyüklerinize yardım ediyor musunuz
Evinizde aile büyüklerinize yardım ediyor musunuz, örnekler vererek bu konuyu kısaca açıklayalım.

Toplumun en küçük yapı birimi ailedir. Toplumları güçlü kılan unsurların başında aile gelir. Aile içinde yardımlaşma ve diyalog ilişkileri etkiler. Aile içinde her bireyin görev ve sorumlulukları vardır. Görev ve sorumluluğunu bilen bireyler güçlü aileyi teşkil eder. Görev ve sorumlulukları yaşa ve yeterliliğe göre belirlenir.

Anne ve baba gibi çocukların da ev içinde görev ve sorumlulukları vardır. Çocuk eğer alışveriş yapabilecek düzeyde ise evin küçük alış verişlerini yapar. Kahvaltı esnasında sofranın serilmesi ve toplanmasına çocuklar yardım eder. Evde temizlik yapılırken çocuklar annelerine yardımcı olabilir. Tamirat yapan babaya çocuklar yanında bulunarak getir götür işlerini yapabilir. Çocuklar evin postacısıdır. Komşuya iletilmek istenen sözleri çocuklar iletir. Evin toparlanmasında ve düzenin sağlanmasında çocuklar aktif görev alır.

2
0
6
0
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.