Evinizde ailenizle birlikte yemek yerken sofrada nelere dikkat edersiniz

Evinizde ailenizle birlikte yemek yerken sofrada nelere dikkat edersiniz
Evinizde ailenizle birlikte yemek yerken sofrada nelere dikkat edersiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Aile içi iletişim gerçekten çok önemlidir. Aile içi iletişim sağlanması için aile bireylerine önemli görevler düşmektedir. Aile olmak birlik ve beraberlik halinde olmak, mutlu ve huzurlu olmak demektir. Aile içi faaliyetlerde bunların sağlanması için çeşitli farklılıklara dikkat etmek gerekir.

Ailemizle birlikte yemek yerden dikkat etmemiz gereken şeyler, büyüklerden önce sofraya oturmamak ve yemeğe başlamamak, sofra hazırlanmasına yardım etmek, eksikleri gidermek, yemek yerken konuşmamak, kendi payına düşeni yemek, ortak tabaklardan kendine yakın taraftan yemek, almak gibi kurallara dikkat edilmesi gerekir. Aile olmak, sorumluluk gerektirir. Bazı faaliyetler de aile olmanın gerekliliğini ortaya koyar. Onlardan biri de yemek yemektir.

Ailemle beraber yemek yediğim zaman bazı kurallara dikkat ederim. Dikkat ettiğim kurallar şu şekildedir:

  • Sofraya büyüklerimden önce oturmuyorum.
  • Ağzımda lokma varken konuşmuyorum.
  • Yemeğimi, kendi önümden yiyorum.
  • Ağzımı şapırdatmıyorum.
  • Gerektiğinde peçete kullanıyorum.
  • Yemeği yapana “ellerine sağlık” diyorum.

6740
1692
6668
1294
1293
1403
2463
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.